Kleuriging met Nutella en Melk – De nieuwste haartrend!

Stel je een prachtige, diepbruine kleur voor die is gemaakt met Nutella en melk. Klinkt te mooi om waar te zijn, maar het is de meest recente haartrend. Van supermodellen tot influencers, iedereen lijkt het te proberen. Je kunt je ogen niet geloven als je de verfijnde, glanzende resultaten ziet. Het is het perfecte einde van een glanzende nieuwe look, of het opfrissen van de oude. Dit nieuwe haarkleurconcept was de afgelopen maanden populairder dan ooit. Laten we eens dieper ingaan op het kleuren met Nutella en melk.

Wat is de haartrend?

Hoe het exact werkt is eigenlijk heel eenvoudig. Allereerst is het belangrijk om te begrijpen wat precies Nutella is. Nutella is een zoete hazelnootpasta gemaakt van suiker, hazelnoten en cacao. Het wordt vaak gebruikt als spread op toast of als ingrediënt in gebak. Als je dit mengt met melk, kun je een verfijnde en diepe bruine kleur krijgen. Dit wordt dan aangebracht op het haar, waarna het een paar minuten wordt gewassen en gedroogd.

Voordat je begint met het kleuren, moet je extra voorzichtig zijn met je haar. Je haardos is een investering, dus je moet er goed voor zorgen. Voordat je begint met het verven, zorg er dan ook voor dat je je haar goed verzorgt, voedt en hydrateert. Dit zorgt ervoor dat de schade die het kleurproces kan veroorzaken, geminimaliseerd wordt.

Hoe maak je het ?

Om deze haarkleur te maken, heb je nutella en melk nodig. Begin met het mengen van de twee ingrediënten. Je moet een pasta maken die slikkerig en dik genoeg is om op het haar aan te brengen. Meng hiervoor een eetlepel Nutella met twee eetlepels melk. Meng deze ingrediënten met elkaar tot je een consistente pasta krijgt. Breng het aan op droog haar en breng het aan met je vingers of een kam. Laat het tenslotte twintig minuten intrekken en was het vervolgens met koud water af.

Gebruik een milde shampoo en conditioner, omdat deze je haar zachter en glanzender maken. Als je klaar bent, kun je het haar drogen met een normale of een diffuser. Gebruik voor het drogen geen hete lucht aangezien dit de kleur kan uitwissen.

Mogelijke voordelen

Het beste deel van dit avontuur in haarkleur is dat je je haar gezond kan houden. Nutella en melk zijn zachtjes en hebben een relatief lage schade op het haar. Bovendien verzorgt het je haar en maakt het je haar glanzender en beter bestand tegen de elementen.

Een ander voordeel van dit nieuwe haarkleurconcept is dat het betaalbaar is. Je kunt het gemakkelijk thuis doen, wat je geld bespaart. De ingrediënten die je voor het kleuren nodig hebt, zijn al in je keuken te vinden. Allereerst heb je Nutella en melk nodig. Wel moet je er rekening mee houden dat de pigmentatie verschillend kan zijn, afhankelijk van het haartype. Je kunt ook een kleurstof toevoegen als je graag een andere kleur wilt.

Mogelijke nadelen

De belangrijkste nadelen van deze haarkleurtechniek zijn dat het niet zo duurzaam is. Afhankelijk van je haartype kan de kleur maar een paar weken duren. Als je een donkerdere tint wilt behouden, dan raden we je aan om de kleur om de paar weken te herhalen. Als je vaak kleurt met Nutella en melk, wordt je haar uiteindelijk beschadigd. Het is belangrijk om het te gebruiken met matigheid. Daarnaast is het verstandig om je haar, voordat je begint, te verzorgen met behulp van een haarmasker.

Eindoordeel

Kleuren met Nutella en melk is een trendy en betaalbare manier om je haar te verlevendigen. Hoewel het weinig duurzaam is, is het minder schadelijk voor je haar dan permanente kleuren. Als je ervoor zorgt dat je je haar goed verzorgt voordat je begint met de kleur, dan is dit een geweldige manier om je haar een nieuw leven in te blazen. Raadpleeg altijd een professionele kapper voordat je begint met kleuren, ferfijnen of stijlen.