Goede mascara: Maar wat maakt het een kwaliteitsproduct? Overzicht van de meest waardevolle mascara-ingrediënten

De meeste mascara’s maken de wimpers zwak, laten de wimpers uitdrogen en zorgen ervoor dat ze overmatig veel uitvallen. Dit kan schokkend zijn maar vaak is een mascara verantwoordelijk voor het vertragen van natuurlijke wimper groei, zorgt ervoor dat de wimpers dunner worden en dat ze korter en zwakker worden. Gelukkig zijn er enkele mascaraproducten die wel vol zitten met voedende stoffen. Maar welke dan precies? Hier is de lijst met de meest voedende ingrediënten voor wimpers.

Samenstelling van kwaliteitsmascara – De beste ingrediënten in mascara

  • provitamine van B5 (pantothenol) – is een beroemd stofje die in de haarverzorging wordt gebruikt om zowel het haar dat op het hoofd groeit als de wimpers te verzorgen. Het versnelt de wondverzorging, kleine snij- en schraapwondjes, verlicht ontstekingen en kalmeert irritaties. Dit alles maakt het een belangrijke stof die aan mascara’s wordt toegevoegd voor gevoelige ogen. Bovendien hydrateert provitamine B5,, versterkt, maakt de wimpers dikker en laat ze glanzend achter. Dit komt door pantothenol dat de wimpers elastischer en mooier maakt.
  • vitamine E – een essentiële en zeer krachtige verrijkende stof. Het verlengt de houdbaarheidsdatum van het product en heeft geen enkele invloed op de geur. Het belangrijkste is dat deze vitaminen erkend worden als een sterke anti-oxidant die in staat is om vrije radicalen te bestrijden en verouderingsprocessen te vertragen. Bovendien beschermt het tegen beschadiging en uitdroging. Kortom, vitamine E verbetert de conditie van de wimpers aanzienlijk.
  • melkzuur – is een natuurlijk bestanddeel van onze huid, haar en nagels. Het helpt de wimpers in een goede conditie te houden, voorkomt schade, versterkt, bestrijdt uitdroging en broosheid. Melkzuur is een van de meest essentiële bouwstenen van onze huid. Bovendien is het van invloed op het werk van andere conditioneringsstoffen (het versterkt bijvoorbeeld hun werking). Kortom, melkzuur zorgt goed voor haarschachten en haarbollen.
  • arginine – organisch aminozuur dat van nature aanwezig is in het menselijk lichaam. Het beïnvloedt de keratinesynthese (wimpersbestanddeel) en speelt dus een belangrijke rol in haarherstel en de opbouw. Arginine versnelt alle zelfhelende processen die schade te herstellen.
  • sojakiemextract – een krachtige werkzame stof met ‘fixerende’ eigenschappen. Ook is sojakiemextract rijk aan eiwitten, suikers en saponinen. Het revitaliseert de wimpers, voorkomt het verlies ervan en stimuleert zelfs het langer worden van de wimpers. Het versterkt ook het wimperoppervlak.
  • tarwekiemextract – een even kostbare stof als sojakiemextract. Het is een bron van vele essentiële stoffen die belangrijk zijn voor het voeden en herstellen van het haar. Het werkt krachtig en efficiënt herstellend. Dankzij deze stof verhogen de wimpers hun elasticiteit en hun glans.
  • Abessijnse zaadolie – dringt snel en gemakkelijk door in de opperhuid, helpt de weefsels met water aan te vullen en vergemakkelijkt het vettransport. Staat bekend als een van de beste stoffen met hydraterende eigenschappen. Het hydrateert het haar, de wimpers en de huid even goed. Abessijnse zaadolie is noch comedogeen noch overbelastend voor het haar. Bovendien voedt de olie efficiënt en beschermt tegen schade.
  • katoenzaadolie – het is een stof die het haar nodig heeft om gezond en sterk te groeien. Deze olie bevat een hoge concentratie aan eiwitten en vetzuren die cruciaal zijn voor het haar. Het wordt vaak gecombineerd met andere oliën om te werken als een hydraterende en beschermende behandeling. Katoenzaadolie beschermt het haar, inclusief de wimpers, tegen beschadiging.

Kijk daarom bij kiezen van een mascara naar de lijst ingrediënten. Probeer na te gaan of een bepaalde mascara überhaupt wel conditionerende stoffen bevat. Want hoe meer voedende stoffen een mascara heeft hoe beter het is voor je wimpers is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *