Wat doet make-up met je wimpers?

Een van de meest voorkomende factoren die de conditie van onze wimpers beïnvloeden is verkeerde make-up. Op de tweede plaats is er te vaak wimper extensions gebruiken. Wat is slecht voor sterke en gezonde wimpers? Kijk wat je moet vermijden.

Recent onderzoek onder internetgebruikers heeft aangetoond dat een van de meest gestelde vragen in de categorie ‘beauty’ de vraag is hoe je wimperverlies kunt stoppen. Dit is een bewijs dat vrouwen erg op zoek zijn naar informatie over hoe ze hun wimpers kunnen versterken.

Oorzaken van wimperverlies

Het is zeer belangrijk om de hoofdoorzaak van de verzwakte conditie van de wimpers te vinden. De meest voorkomende make-up cosmetica en verschillende behandelingen die door sommige schoonheidssalons worden aangeboden zijn daarvan de oorzaak.

Bedenk wat er schadelijk kan zijn voor je wimpers. Misschien ben je onlangs van mascara veranderd en zijn je wimpers sindsdien zwakker geworden? Of misschien heb je net wimper extensies verwijderd en herken je jezelf niet meer in de spiegel? Je kunt last hebben van veel meer stress dan normaal, vandaar je problemen met de wimpers. Ontdek wat de meest voorkomende oorzaken zijn van het slechter worden van zowel het uiterlijk als de conditie van deze kleine haartjes.

Waar hebben onze wimper het meest van te lijden?

  • Langdurige, chronische stress.
  • Gebruik van zeer oude mascara’s.
  • Gebruik van make-up removers met alcohol.
  • Veel wrijven in en plukken van de wimpers.
  • Slapen met make-up op.
  • Veelvuldig gebruik van watervaste mascara’s.
  • Regelmatige wimper extensions.
  • Onjuist gebruik van een wimperkruller.

Wil je meer weten over waarom make-up de wimpers kan beschadigen?

Wat doet make-up met je wimpers?

Een goede make-up is niet schadelijk voor de wimpers. Het is belangrijk om geschikte mascara te kiezen die de wimpers niet overbelasten of ze aan elkaar laat plakken. Make-up cosmetica van slechte kwaliteit zorgt vaak voor slechter conditie van je wimpers.

Er zijn enkele make-up fouten die vermeden moeten worden vanwege hun effect op de wimpers. Alleen de juiste make-up, met goede cosmetica beschadigt je wimpers niet. Daarom is het aan te raden om:

  • alleen mascara’s van goede kwaliteit te gebruiken,
  • alleen verse cosmetica te gebruiken,
  • geen dikke formules te gebruiken.

De wimpers kunnen ook beschadigd raken door een wimperkruller, deze moet altijd worden gebruikt voordat de mascara wordt aangebracht. Het is ook schadelijk wanneer deze te vaak wordt gebruikt. Het resultaat is dat de wimpers niet mooi gekruld zijn, maar dat ze uitvallen.

Make-up verwijderen is de sleutel!

De staat van wimpers van mensen die met make-up slapen is extreem verzwakt. Eigenlijk is dit de grootste fout met de gevaarlijkste effecten. De met mascara gecoate wimpers hebben geen kans om ’s nachts te regenereren, ze zijn broos en vervormen.

Welke mascara te kiezen?

Aangezien de kwaliteit van cosmetica het belangrijkst is, is het goed om ervoor te zorgen dat de mascara die we gebruiken de juiste is. Let bij het kopen op twee zaken die van invloed kunnen zijn op het eindresultaat:

  • mascara’s met siliconen, elastische borsteltjes zijn beter,
  • goede mascara moet een lichte samenstelling hebben.

Een goede keuze is natuurlijk een conditionerende mascara, waardoor make-up de wimpers niet beschadigt en zelfs kan helpen. Een goed samengestelde formule geeft een verbluffend effect op de wimpers en voedt ook de haren. De vitaminen, aminozuren en plantenextracten die het bevat, zullen hun conditie verbeteren, versterken en haaruitval voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *